„Criticii vapingului speculează în mod obișnuit că introducerea țigărilor electronice va duce inevitabil la o creștere a consumului de țigări la adolescenți. Cu toate acestea, două studii publicate recent au ajuns la concluzia că aceste temeri sunt nefondate și ar trebui acum etichetate drept dezinformare.”
„Unul, publicat de Rutgers Institute for Nicotine & Tobacco Studies, a constatat că „preocupările cu privire la o potențială creștere a consumului de țigări la adolescenți ca urmare a introducerii țigărilor electronice pe piața din SUA la începutul anilor 2010 nu sunt susținute de date. ”
„La fel, un studiu realizat de Universitatea Queen Mary din Londra, Marea Britanie (cea mai cuprinzătoare investigație de până acum privind relația dintre țigările electronice și fumat) dă o lovitură puternică noțiunii că vapingul acționează ca o poartă către fumat.”
„Ambele concluzii dezmintă ipoteza gateway-ului care a fost piatra de temelie a argumentelor anti-vaping de când produsele de vaping au apărut pe piața nicotinei și arată că nu are suport empiric. De fapt, vaporatul poate descuraja tinerii să încerce vreodată țigările tradiționale.”
„Este esențial ca factorii de decizie și publicul să accepte aceste constatări și să adopte o abordare mai nuanțată și bazată pe dovezi a reglementării vapingului. În loc să înăbușim eforturile de reducere a riscurilor, ar trebui să le folosim pentru a promova un viitor mai sănătos pentru toți.”
Articol complet aici.