Clearing the Air: Interzicerea aromelor propusă în Spania: ce se întâmplă mai departe?


„Odată cu încheierea consultării privind interzicerea aromelor în Spania, activiștii ar putea fi iertați pentru că cred că nu mai pot face nimic pentru a schimba lucrurile. Nu este adevărat: există, de fapt, o serie de măsuri pentru ca interdicția să fie eliminată înainte de a deveni lege, iar fiecare dintre acestea prezintă oportunități de a opri procesul.”
 
„Interzicerea aromelor în vaping este mai degrabă o preferință ideologică decât o decizie bine gândită și solidă din punct de vedere științific, dar dacă este văzută a fi deosebit de nepopulară, politica va prevala probabil.”
 
„În această etapă, știm că vor să interzică „aditivii care atrag consumatorii”, dar nu cunoaștem detaliile: abia odată ce va fi publicat Decretul Regal vom avea idee cum arată detaliile.”
 
„Fie că este pe 31 mai, fie puțin înainte sau după, este probabil ca Guvernul să publice proiectul de decret înaintea verii. Va fi prima dată când textul legislației va fi văzut de public, adică vaperii vor înțelege pentru prima dată cu ce se confruntă”.
 
„Consumatorii și întreprinderile mici din Spania au încă destul timp și multe oportunități să se opună proiectului de lege înainte ca acesta să devină lege. Vom urmări îndeaproape evoluțiile, ajutându-vă să aflați pe cine să contactați când doriți să păstrați aromele în Spania.”

Articol complet aici.