COMUNICAT DE PRESĂ: Parteneriat strategic AIV - ECCC

     Asociația Industriei de Vaping din România (AIV) și Electronic Cigarette Professional Committee of China Electronics Chamber of Commerce (ECCC) au încheiat la finalul săptămânii trecute un nou parteneriat strategic, menit să asigure consolidarea relațiilor dintre companiile românești și cele chineze din industria țigărilor electronice. De altfel, cele două asociații lucrează împreună la nivel european de mai mulți ani.

     Asociația Independent European Vape Alliance (IEVA) și ECCC au semnat "Codul pentru Marketing Responsabil" încă din octombrie 2022. Ca membru fondator al IEVA, AIV a adoptat acest cod, care cuprinde 14 principii obligatorii, printre care și faptul că marketingul țigaretelor electronice nu are voie să vizeze tinerii.

     Mai mult, din septembrie 2023, a fost pusă bazele Global Vape Alliance în care, pe lângă ECCC și IEVA, au intrat și asociația americană VTA și cea britanică UKVIA . Scopul alianței este de a promova cooperarea internațională, de a susține practicile responsabile și de a educa publicul cu privire la reducerea riscurilor asociate cu vapatul, punând un accent deosebit pe protecția tinerilor și sustenabilitatea ecologică.

     Ciprian Boboi, președintele AIV - Asociația Industriei de Vaping din România: "Este un semn important de responsabilitate faptul că asociațiile naționale formulează și implementează linii directoare comune pentru industria țigaretelor electronice. Acest lucru servește siguranței consumatorilor și protecției minorilor. Ne bucură că am intrat într-o nouă etapă a parteneriatului nostru de lungă durată cu asociația chineză."

      Secretarul general al ECCC, Will Ao: ”China este lider global în domeniul produselor de vapat, iar România este o piață foarte importantă. Companiile de produse de vapat din cele două țări au stabilit relații de afaceri de ani de zile, iar asociațiile din industrie din cele două țări au făcut un mare pas înainte prin aprofundarea acestei cooperări, precum și stabilirea unui parteneriat formal pentru protejarea minorilor, reducerea daunelor ecologice, îmbunătățirea calității produselor și încurajarea inovației tehnologice.”