Vapatul este sigur? De ce oamenii de știință din Marea Britanie consideră că noile cercetări privind efectele țigărilor electronice sunt „iresponsabile”

„Cercetarile americane care au spus că vapingul poate duce la „modificări îngrijorătoare” ale tensiunii arteriale și ale funcției cardiace au atras critici din partea oamenilor de știință britanici care au spus că există dovezi că țigările electronice sunt semnificativ mai sigure decât fumatul”.

 „Profesorul Peter Hajek, de la Institutul Wolfson de Sănătate a Populației de la Universitatea Queen Mary din Londra, a spus că cercetătorii americani au fost „iresponsabili”.

 „La fel ca un număr de astfel de rapoarte anterioare, pe partea ritmului cardiac se observă doar un efect bine-cunoscut pe termen scurt al nicotinei care însoțește toate tipurile de stimulare. Același efect este generat de vizionarea unui thriller sau a unui meci de fotbal sau de susținerea unui examen. Consumul unei cești de cafea produce de fapt un răspuns mai mare, cu o durată mult mai lungă.”

Link articol: https://inews.co.uk/news/health/vaping-safe-is-scientists-health-effects-e-cigarettes-1947276