Townhall: Milioanele de la Bloomberg vor cauza mai mult rău decât bine

  • „Michael Bloomberg, miliardar și fost primar al orașului New York, a anunțat recent o campanie suplimentară de 140 de milioane de dolari împotriva țigărilor electronice aromate și a produselor din tutun.”
  • „În comunicatul de presă, Bloomberg Philanthropies se mândrește că a „sprijinit cu succes adoptarea a 55 de interdicții de stat și locale a aromelor” și subliniază scăderea consumului de țigări electronice de către tinerii din SUA”.
  • „În total, Bloomberg va cheltui aproape 300 de milioane de dolari pentru combaterea vapatului in randu tinerilor, promovând politici prohibiționiste care interzic accesul adulților la produse legale, reglementate. Aceste politici au condus, de asemenea, la creșteri ale ratelor de fumat adulților tineri, precum și au creat nenumărate oportunități pentru actorii fără scrupule de a beneficia de o piață ilegală nou creată.”
  • „În trei din patru state cu interdicții active ale țigărilor electronice cu aromă la nivel național, ratele de fumat adulților tineri au crescut. În Massachusetts, ratele de fumat adulților tineri au crescut cu 8,8 la sută, în New York ratele au crescut cu 12,7 la sută, iar în Rhode Island, numărul de fumaturi între 18 și 24 de ani a crescut cu 5,7 la sută între 2020 și 2021. Doar New Jersey a înregistrat o creștere de 6,8 procente. reducerea procentuală a ratelor sale de fumat între 2020 și 2021 – mult mai mică decât rata medie națională de scădere.”
  • „Politicienii trebuie să se ferească de miliardele lui Bloomberg. Introducerea țigărilor electronice și a altor alternative la fumat au accelerat o scădere a consumului tradițional de tutun în rândul tinerilor. Politicile susținute de Bloomberg, totuși, au condus la creșterea acestor utilizări.”

Articol: https://townhall.com/columnists/lindseystroud/2023/02/11/more-millions-from-bloomberg-to-push-bans-will-cause-greater-harm-than-good-n2619396