Tobacco Reporter: Scepticism organizat

„De ce este atât de puțină curiozitate cu privire la țările cu cele mai scăzute rate de fumat sau cu cele mai rapide scăderi, cum ar fi Suedia? Reducerea la jumătate a vânzărilor de țigări în Japonia în doar 10 ani a atras un interes minim (deși cu unele excepții notabile), dar de ce? Cercetătorii se îngrămădesc în Noua Zeelandă pentru a înțelege declinul dramatic al fumatului in randul populatiei maori determinat de adoptarea vapingului? Nu, comunitatea de cercetători a fost distrasă de ultimele măsuri."
 
„Întrebările slabe pot exclude probleme importante sau pot conține presupuneri false, neașteptate. De exemplu, Marea Britanie a întrebat recent comunitatea de cercetare „Ce putem face pentru a reduce vapatul în rândul tinerilor?” Dar vor să reducă vapatul dacă crește fumatul la adulți? Dar tinerii care ar fuma dacă nu ar fi vapat? Întrebarea limitează răspunsurile posibile și exclude multe informații despre care ar trebui să fim curioși.”
 
„Un ultim exemplu este lipsa extraordinară de interes față de motivele pentru care există o cerere de nicotină și, prin urmare, de ce este probabil să persiste. În opinia mea, utilizatorii experimentează efecte hedoniste, funcționale și terapeutice pozitive, care susțin cererea. Dar curiozitatea în acest domeniu a fost înăbușită sub o narațiune grosolană a „dependenței”.

Articol complet aici.