Times: Jeremy Hunt plănuiește reducerea asigurărilor de stat și taxe pe vapat

„Starea finanțelor publice l-a forțat pe Hunt să caute noi surse de venituri. El își va folosi bugetul pentru a anunța o „taxă pentru produsele de vaping” care va fi plătită la import și de către producători, în încercarea de a face acest obicei inaccesibil pentru copii”.
 
„Taxa va fi percepută pe lichidul pentru tigarile electronice, cu niveluri mai mari de taxe pentru produsele cu mai multă nicotină. Va exista o creștere unică a taxei la tutun pentru a se asigura că vapatul rămâne o alternativă mai ieftină, cele două măsuri fiind așteptate să strângă peste 500 de milioane de lire sterline pe an până în 2028/29.”
 
„Taxa este intalnita si in variante similare din Europa, Germania impunând o taxă de 1,60 EUR pentru fiecare 10 ml de lichid și Italia percepând 1,30 EUR. Așa-numitele rezervoare de incarcare sunt vândute de obicei în cantități de 2 ml. UE plănuiește o taxă pe vapat la nivelul întregului bloc european.”
 
„Sunak încearcă să traseze o linie între oprirea copiilor să se apuce de vapat, încurajând, în același timp, fumătorii adulți să treacă la țigările electronice, care sunt considerate mult mai puțin dăunătoare decât tutunul.”

Aricol complet aici.