Reglementări privind bateriile: Parlamentul European aprobă acordul privind regulamentul bateriilor care impune interzicerea produselor de unică folosință începând cu octombrie 2026

unnamed (3).jpg

     Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranța Alimentară (ENVI) a Parlamentului European a aprobat acordul încheiat de Parlament și Consiliu cu privire la Regulamentul privind bateriile pe 24 ianuarie. Regulamentul impune ca bateriile tuturor dispozitivelor portabile, inclusiv ale țigărilor electronice, să fie detașabile și înlocuibile de către utilizatorii finali. Aceste prevederi vor împiedica introducerea țigărilor electronice de unică folosință pe piața europeană începând cu octombrie 2026, dacă bateriile acestora nu sunt detașabile.

Pasii urmatori:

     Odată aprobat de plenul Parlamentului European (în februarie sau martie) și de Consiliu - o formalitate, textul final al regulamentului va fi publicat în Jurnalul Oficial al UE și va intra în vigoare după 20 de zile. Cerințele de detașare și înlocuire vor fi aplicabile la 42 de luni de la intrarea în vigoare a regulamentului, ceea ce înseamnă că ar putea intra în vigoare cel mai devreme în octombrie 2026.