Planet of the Vapes; Apel la actiune pentru OMS COP10

Organizatia CAPHRA Asia Pacific a lansat un apel pentru o mai mare participare a susținătorilor consumatorilor la viitoarea reuniune a Conferinței Părților (COP10) a Convenției Cadru pentru Controlul Tutunului (FCTC) a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Panama. OMS face presiuni pentru o abordare mai dură a vapatului și a reducerii efectelor nocive ale tutunului.

„CAPHRA solicită guvernului Noii Zeelande și viitorului ministru al Sănătății să solicite tuturor statelor membre care vor participa la cea de-a zecea Conferință a părților FCTC, în perioada 20-25 noiembrie, în Panama City, să respingă propunerile prohibiționiste cuprinse în punctele 6.1-6.4 ale agendei provizorii ale COP 10, care vor contribui și mai mult la milioane de decese inutile din cauza fumatului.”
 
„Noua Zeelandă ar trebui să acorde prioritate politicilor incluzive bazate pe argumente științifice, inclusiv la Convenția-cadru a OMS pentru controlul tutunului. Este esențial ca elaborarea politicilor să se bazeze pe cele mai bune dovezi disponibile și ca toate părțile interesate – inclusiv susținătorii consumatorilor să fie incluși în procesul de luare a deciziilor...”