Organizațiile europene de reciclare a produselor electronice solicită interzicerea țigărilor electronice de unică folosință

Asociația Europeană a Reciclatorilor de Electronice (EERA), împreună cu alte șapte organizații, a trimis o scrisoare deschisă instituțiilor UE, precum și guvernelor Regatului Unit și SEE, cerând interzicerea produselor de vapat de unică folosință până la sfârșitul anului 2024. Ei susțin că produsele de unică folosință „contribuie la daunele locale ale mediului prin aruncarea gunoiului și prezintă un pericol pentru fauna sălbatica și rezervele de apă”, datorită bateriilor din interior care pot „elibera metale grele și alte substanțe chimice din baterii”. Ei adaugă că țigările electronice de unică folosință duc la aspecte negative „bine publicate” asupra sănătății copiilor și că sunt „văzute ca un factor cheie din spatele creșterii alarmante a vapingului în rândul tinerilor”.

Pasii urmatori:

  • IEVA a programat o întâlnire online cu Julie-Ann Adams, CEO al EERA, pentru a discuta despre această scrisoare deschisă, pentru a prezenta abordarea industriei de vaping în ceea ce privește reducerea efectelor nocive și poziția cu privire la reciclare, precum și pentru a evidenția recunoașterea de către Parlamentul European că vapatul poate ajuta fumătorii să se lase de fumat.
  • Vă amintim că, Regulamentul UE privind bateriile, adoptat în iulie 2023, va interzice vânzarea dispozitivelor electronice dacă bateriile acestora nu pot fi îndepărtate și înlocuite până în februarie 2027, interzicând efectiv țigările electronice de unică folosință.

Vezi scrisoarea deschisa a EERA aici.