NORVEGIA - Țara EFTA, propune interzicerea tuturor e-lichidelor aromate după ce a interzis e-lichidele care conțin nicotină

unnamed (8).jpg

      Norvegia a trimis o notificare TRIS pentru a informa Comisia Europeană cu privire la un proiect de modificare a legislației privind produsele din tutun care ar interzice orice „aromă caracteristică” pentru e-lichide, indiferent de conținutul de nicotină. Norvegia are deja reguli stricte când vine vorba de produse de vapat, deoarece e-lichidele cu nicotină sunt interzise. Autoritățile norvegiene justifică acest amendament prin necesitatea de a „face produsele cu nicotină mai puțin atractive pentru copii”. În timp ce modificarea prevede posibilitatea ca Ministerul Sănătății să facă derogări de la această interdicție, această măsură ar interzice efectiv toate e-lichidele aromate, permițând doar produsele „fără aromă” fără nicotină.
 
Pasii urmatori:

      Deși Norvegia nu este un stat membru al UE, este membru al Asociației Europene de Liber Schimb (EFTA) și trebuie să respecte unele dintre regulile pieței interne ale UE. IEVA va monitoriza evoluția acestui proiect de modificare.

Notificare TRIS https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/tris/en/search/?trisaction=search.detail&year=2023&num=9003