Negocierile PPWR cu Parlamentul European au ajuns într-un punct critic

        Parlamentul European își pregătește negocierile privind Regulamentul privind ambalajele și deșeurile de ambalaje (PPWR) pentru a ajunge la o poziție comună. Ca o reamintire, propunerea PPWR a Comisiei Europene își propune să promoveze mai multe opțiuni pentru reciclarea și reutilizarea ambalajelor, stabilind o cerință minimă de conținut de plastic reciclat pentru ambalajele din plastic de 30% până în 2030 și 65% până în 2040.

        IEVA a contactat mai mulți europarlamentari care fac parte din Comisia de Mediu (ENVI) pentru a le atrage atenția cu privire la problema siguranței sănătății a sticlelor de e-lichid fabricate din plastic reciclat. Preocuparea noastră a fost reflectată într-o serie de amendamente. Plasticul reciclat poate avea scurgeri de e-lichide, cauzând un risc de pericol pentru consumatori care le inhalează; acesta nu garantează puritatea e-lichidelor, spre deosebire de ambalajele din plastic de calitate medicală utilizate în prezent în industria vapingului. Propunerea IEVA de a scuti sticlele de e-lichid a fost reținută de Comitetul pentru Agricultură (AGRI). Dar comisia ENVI închide ochii față de îngrijorarea noastră din cauza impactului copleșitor al propunerii asupra tuturor industriilor.

Pasii urmatori:

        Comisia ENVI va vota o poziție PPWR pe 24 octombrie, înainte de votul în plen programat pentru noiembrie 2023. IEVA urmărește membrii ENVI și în paralel, IEVA contactează și consilierii statelor membre ale UE responsabili de PPWR pentru a promova o soluție care să garanteze siguranța consumatorilor de produse de vaping.