Mirror UK: Vaperii vor fi afectați de o nouă taxă pe țigările electronice, care va duce la creșterea masivă a prețurilor

„Vaperii vor fi afectați de o nouă taxă, în ciuda avertismentelor că va afecta persoanele care au trecut la țigări electronice după ce s-au lăsat de fumat.”
 
„The Sunday Mirror înțelege că miniștrii sunt dornici să continue cu taxa pentru a îngreuna copiii să pună mâna pe țigări electronice.”
 
„O sursă guvernamentală a spus că acum este aproape inevitabil ca o taxă pe vapat să fie introdusă ca parte a bugetului de primăvară, care va fi anunțat de cancelarul Jeremy Hunt pe 6 martie”.
 
„Miniștrii caută să copieze țări europene, cum ar fi Germania și Italia, care au deja taxe pentru vapat. O sticlă de e-lichid de 10 ml, pe care un vaper obișnuit ar consuma-o într-o săptămână, costă în prezent aproximativ 4 GBP. În Germania, o taxă de 1,40 lire sterline este aplicată sticlelor de 10 ml, cu planuri de a dubla aceasta la 2,80 lire sterline în 2026. Italia, care în 2014 a devenit prima țară care a taxat lichidul pentru țigări electronice, percepe o taxă de 1,10 lire sterline pe sticlele de 10 ml. ”

Articol complet aici.