Medicalexpress: Vapatul este mai sănătos decât fumatul?

  • „Cea mai importantă constatare din actualizarea recentă a revizuirii noastre este că, pentru prima dată, există dovezi de înaltă certitudine că țigările electronice cu nicotină sunt mai eficiente decât terapiile tradiționale de înlocuire a nicotinei, cum ar fi plasturii, gumele sau pastilele, în a ajuta oamenii să renunțe la fumat. ”, a declarat coautorul studiului Ailsa Butler. Ea este cercetător postdoctoral de la Centrul pentru Medicină Bazată pe Dovezi al Universității din Oxford, din Regatul Unit.”
  • „În timp ce lichidul poate fi lipsit de substanțe chimice dure, poate conține substanțe cancerigene sau alte toxine care pot fi dăunătoare sănătății dumneavoastră, conform Institutului Național pentru Abuzul de Droguri (NIDA).”

Purtătorul de cuvânt al Asociației Americane de Pneumologie, Dr. Jamie Garfield: „Nu sunt sigure, dar sunt mai sigure? Pot fi. Nu putem face declarații despre siguranța acestor produse, deoarece nu avem o claritate reală cu privire la ceea ce se află în interiorul lor.”

  • „Garfield a spus că, „pentru fumătorii adulți, probabil că există o anumită utilitate în trecerea la țigările electronice.”
  • „Garfield recomandă o combinație de terapie comportamentală și medicamentul pentru renunțarea la fumat Chantix pentru cele mai bune rezultate.”

Articol: https://medicalxpress.com/news/2023-02-vaping-healthier.html