Marea Britanie - Un nou studiu confirmă eficacitatea țigărilor electronice ca instrument de renunțare la fumat

        Un studiu de revizuire asupra Cochrane, publicat la 12 septembrie 2023, a arătat că printre diversele metode ajutatoare pentru renunțarea la fumat (medicamente, plasturi cu nicotină etc.), țigările electronice au fost una dintre cele mai eficiente metode de a renunța la fumat. Oamenii de știință au măsurat ratele de renunțare la fumat ale adulților folosind diferite metode pe o perioadă de peste șase luni.

        Ei au găsit „dovezi de înaltă certitudine că țigările electronice cu nicotină [...] au fost asociate cu rate mai mari de renunțare” decât grupul de control căruia i sa administrat un placebo. În plus, au găsit dovezi cu certitudine moderată că țigările electronice cu nicotină cresc ratele de renunțare în comparație cu țigările electronice fără nicotină.

        În cele din urmă, studiul nu a detectat nicio dovadă clară a dăunării țigărilor electronice cu nicotină atunci când sunt folosite pentru a renunța la fumat, deși cea mai lungă analiza a fost de doi ani.

Pasii urmatori:

         Acest studiu reprezintă una dintre cele mai puternice dovezi de până acum că vapatul este un instrument eficient pentru a ajuta fumătorii să renunțe. IEVA a împărtășit deja aceste constatări atunci când a contactat factorii de decizie și va continua să promoveze o abordare bazată pe știință a sănătății publice.

Link Cochrane