LITUANIA - IEVA pregătește o scrisoare pentru a se opune proiectului de lege care interzice zahărul și îndulcitorii din e-lichide

     Întrucât Parlamentul lituanian va discuta un proiect de lege care interzice e-lichidele care conțin zahăr și îndulcitori, IEVA a pregătit o scrisoare comună, împreună cu membrii asociației naționale, pentru a se opune acestei măsuri. Ca o reamintire, interzicerea fără discernământ a zahărului și a îndulcitorilor va restricționa sever gama de e-lichide care pot fi introduse în mod legal pe piața lituaniană.

     Deoarece marea majoritate a e-lichidelor sunt fabricate cu glicerină vegetală, care conține în mod natural zahăr, proiectul de lege va echivala practic cu o interzicere totală a e-lichidelor în Lituania. IEVA susține că această măsură amenință industria lituaniană de vaping, dar și sănătatea publică a lituanienilor prin privarea fumătorilor de un instrument eficient de reducere a efectelor nocive. Interzicerea e-lichidelor va stimula piața neagră și vânzările de produse periculoase, neconforme.

Pasii urmatori:
     IEVA va asista membrul său lituanian Ecodumas în susținerea potențialului tigarilor electronice de reducere a efectelor nocive generate de fumat și pentru o politică sensibilă, susținută de știință, în ceea ce privește produsele de vaping.


Link TRIS Notificare Lituania