LETONIA - IEVA s-a opus legii de interzicere a aromelor care amenință piața de vaping din Letonia

unnamed (7).jpg

     Parlamentul leton (Saeima) dezbate în prezent un proiect de lege care intenționează să interzică toate e-lichidele care conțin aromă pe piața lor națională, indiferent de conținutul lor de nicotină. În expunerea de motive a proiectului de lege se precizează că interzicerea aromelor are scopul de a „reduce disponibilitatea noilor dispozitive electronice de fumat, în special în rândul copiilor”.
 
      În practică, această măsură ar fi aproape de a pune capăt disponibilității produselor de vaping pe piața letonă. În sprijinul ProVape Letonia, IEVA a contactat ministrul leton al Sănătății și membrii Saeima responsabili de proiectul de lege pentru a se opune acestei măsuri.
 
       IEVA a avertizat împotriva riscului unei creșteri pe piața neagră în urma interzicerii aromelor și a subliniat exemplul Estoniei, al cărei Parlament a anulat interzicerea aromelor și a citat riscurile pentru sănătatea publică ale produselor ilegale.
 
Pasii urmatori:

     IEVA va continua să sprijine membrul său ProVape Letonia în apărarea obiectivelor de sănătate publică de promovare a alternativelor la tutun combustibil. Un serial TV care prezintă beneficiile țigărilor electronice va fi difuzat în curând la televiziunea națională a țării.

Documentul leton: https://titania.saeima.lv/LIVS14/saeimalivs14.nsf/0/6257287B56FE2B92C22589110052FAC4?OpenDocument