Întrebare parlamentară: europarlamentarul Beigneux întreabă Comisia despre impactul asupra mediului al materialelor de unică folosință

unnamed.png

Europarlamentarul francez Aurélia Beigneux (Identitate și democrație - extremă dreapta) a adresat Comisiei o întrebare parlamentară cu privire la vânzarea de țigări electronice de unică folosință. Ea și-a exprimat îngrijorarea cu privire la materialele interne ale tigarilor de unică folosință (metale, baterii și circuite) și impactul acestora asupra mediului, susținând că aceste materiale trebuie reciclate, dar rareori sunt în practică. Ea citează, de asemenea, un sondaj francez privind gradul de asimilare a tinerilor din domeniul vapoatului, afirmând că 13% dintre tinerii cu vârsta între 13 și 16 ani au folosit articole de unică folosință și susținând că companiile de tutun (sic) vizează tinerii în mod special cu arome de bomboane. Europarlamentarul Beigneux consideră vapingul ca o problemă de sănătate publică și întreabă Comisia despre măsurile menite să o rezolve.

Pasii urmatori:

• Se așteaptă ca Comisia să răspundă la întrebarea europarlamentarului Beigneux în următoarele șase săptămâni. Răspunsul său cu privire la impactul asupra mediului al materialelor de unică folosință este relevant în contextul viitoarei propuneri de directivă privind ambalajele și deșeurile de ambalaje. IEVA va evalua, de asemenea, dacă există vreo schimbare în poziția Comisiei cu privire la impactul vapingului asupra sănătății publice.

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2022-003568_EN.html

https://alliancecontreletabac.org/wp-content/uploads/2022/10/CP-ACT_Les-jeunes-et-la-puff.pdf