Întrebare parlamentară - deputații întreabă dacă recomandările Consiliului privind mediile de fumat vor diferenția fumatul de vapat

    Patru europarlamentari PPE - Sara Skyttedal și Jessica Polfjärd (Suedia), Peter Liese (Germania) și Tomislav Sokol (Croația) - au adresat Comisiei Europene o întrebare parlamentară cu privire la actualizarea viitoare a actualei recomandări a Consiliului privind mediile fără fumat. Ca o reamintire, recomandarea, aprobată în 2009, nu include țigările electronice. Deputații au remarcat că „este foarte important să se facă o distincție clară între diferitele moduri de a consuma tutun și nicotină, în funcție de cât de dăunător este produsul”. Ei au întrebat dacă Comisia va lua în considerare această distincție în recomandarea revizuită și au cerut o clarificare a calendarului revizuirii.

Pasii urmatori:
    După cum au menționat acești europarlamentari, diferențierea dintre tutunul combustibil tradițional și țigările electronice este esențială în orice politică legată de tutun și trebuie luată în considerare. IEVA va analiza răspunsul Comisiei la această întrebare și este gata să apere o abordare bazată pe știință a politicii privind tutunul și să se opună oricărei restricții nerezonabile a vapatului în spațiile publice.


Link Întrebare parlamentară
Recomandarea Consiliului Link