Întrebare parlamentară - Comisia Europeană asigură că va fi luat în considerare impactul cadrului de control al tutunului asupra IMM-urilor

     Comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, a răspuns la o întrebare parlamentară adresată de europarlamentarul ceh Alexandr Vondra (ECR). Vondra a menționat că o evaluare a cadrului de control al tutunului (care include țigările electronice) a fost efectuată de Comisie, dar că consultarea publică nu a inclus nicio întrebare cu privire la impactul cadrului asupra IMM-urilor și a întrebat dacă acest impact va fi luat in considerare.

     Comisarul Kyriakides a asigurat că consultarea „a luat deja în considerare particularitățile relevante ale IMM-urilor” și că informațiile despre companii au fost solicitate în profilarea consultării. Ea a adăugat că, dacă este prezentată o revizuire a cadrului de control al tutunului, „evaluarea impactului corespunzătoare va include rezultatele unui test pentru IMM-uri, precum și evaluarea impactului potențial asupra IMM-urilor”.

Pasii urmatori:
     IEVA, precum și mulți dintre membrii săi, au participat la consultarea publică desfășurată de Comisie. IEVA va rămâne atent la evoluțiile rezultate din această evaluare și se va asigura că impactul politicilor de control al tutunului asupra IMM-urilor este într-adevăr luat în considerare, în special cu viitoarea revizuire a Directivei privind produsele din tutun.


Link Întrebare parlamentară
Link Răspunsul comisarului Kyriakides