IEVA: 2023 – E timpul să le spui fumătorilor adevărul

„... anul viitor ar fi o oportunitate de a sărbători cea de-a 20-a aniversare a țigării electronice ca alternativă mai puțin dăunătoare la țigările din tutun. Organizația Cochrane – considerată lider mondial în analiza literaturii științifice – a concluzionat recent că țigările electronice sunt foarte eficiente în renunțarea la fumat; mai mult decât plasturii cu nicotină, spray-urile și alte produse.”
 
„Dar mulți fumători nu cunosc faptele de bază despre reducerea riscurilor cu țigările electronice. Doar 28% dintre fumătorii din Europa cred că vapatul este mai puțin dăunător decât fumatul. 70% dintre cei care nu au experiență sau au puțină experiență cu țigările electronice cred că acestea nu îi ajută pe fumătorii de tutun să renunțe.”
 
„Dustin Dahlmann, președintele IEVA: „În ultimii 20 de ani, trecerea la țigări electronice le-ar fi oferit milioanelor de fumători șansa de a renunța la forma extrem de dăunătoare de fumat. Dar pentru a face asta, trebuie să cunoască faptele. Și este de datoria autorităților publice, care se află într-o poziție de influență, să educe publicul.”

Articol: https://www.eurovape.eu/2023-time-to-tell-smokers-the-truth/