Grup de lucru privind reglementările UE - membrii IEVA discută cele mai recente propuneri ale Comisiei Europene privind ambalajele și produsele chimice

unnamed (9).jpg

      Pe 26 ianuarie, IEVA a organizat un grup de lucru pentru a prezenta cele mai recente evoluții legislative ale UE care afectează sectorul vapingului. În special, Secretariatul IEVA a informat participanții cu privire la Regulamentul privind bateriile, care urmează să devină aplicabil în această primăvară, și cerințele sale de demontare a bateriilor (octombrie 2026) dar si Regulamentul privind ambalajele și deșeurile de ambalaje (PPWR); și clasificarea, etichetarea și ambalarea produselor chimice (Regulamentul CLP).

     IEVA a prezentat impactul potențial al acestor reglementări asupra sectorului vapingului, în ceea ce privește, de exemplu, reciclabilitatea și compoziția sticlelor de e-lichid, etichetarea substanțelor chimice pentru e-lichide și interzicerea de facto a materialelor de unică folosință.
 
Pasii urmatori:

     IEVA evaluează impactul Regulamentului PPWR și CLP asupra produselor de vaping și va dezvolta o strategie de advocacy orientată pentru a promova diferențierea.