FRANTA - Parlamentul aprobă în mod oficial interzicerea țigărilor electroncie de unică folosință

     Pe 21 martie, Parlamentul francez a aprobat în mod oficial o lege care interzice fabricarea și vânzarea de produse de vapat de unică folosință până la sfârșitul lunii septembrie 2024. Negociatorii Adunării Naționale și Senatului au ajuns la un acord asupra legii, după ce ambele camere au votat pentru interdicția în Decembrie 2023. Ulterior, guvernul a transmis Comisiei Europene spre aprobare o notificare TRIS.

     Din moment ce interdicția belgiană a fost validată, nu ne așteptăm la niciun obstacol major din partea Comisiei. Ministrul francez al Sănătății, Catherine Vautrin, a justificat această interdicție prin necesitatea „protejării sănătății publice”, explicând că marketingul produselor de unică folosință „este conceput pentru a atrage tinerii cu aceste culori, fructe, arome și prețuri mici”. Ea a adăugat că „lupta împotriva fumatului trebuie să continue”.

Pasii urmatori:

  • IEVA deplânge asocierea nefondată a ministrului Vautrin dintre vaping și fumatul de tutun. Suntem pregătiți să-l ajutăm pe membrul nostru francez FIVAPE în susținerea unei politici sensibile privind tutunul care să reflecte potențialul vapingului de reducere a daunelor provocate de fumat.

Notificarea TRIS