Filter: Avocații consternați de „oribila” reprimare a nicotinei din Danemarca

„Guvernul Danez introduce un pachet de 30 de măsuri menite să reducă consumul de nicotină și alcool în randul tinerilor. Planurile includ creșterea taxelor pe produsele cu nicotină și interzicerea aromelor.”
 
„Danemarca a interzis deja aromele pentru e-lichide în 2022 – importante pentru persoanele care renunță la fumat cu ajutorul vapatului – doar tutunul și mentolul fiind permise acum. „Cel mai tragic aspect este că a devenit mai ușor pentru copii să obțină țigări electronice ilegale decât pentru adulți să cumpere țigări legale.” De atunci, „numărul de utilizatori de țigări electronice care folosesc fructe, bomboane și alte arome a cunoscut, în mod ironic, o creștere”, Jeanett Andersen, care lucrează pentru GEjSER, cel mai mare lanț de distribuitori de țigări electronice din Danemarca.
 
„Andersen a subliniat că, atunci când interzicerea aromelor a fost implementată, au fost introduse taxe și pentru e-lichidele care conțin nicotină. Cu toate acestea, datele recente, a spus ea, indică o creștere a vapingului în rândul tinerilor, prin intermediul unei piețe ilicite în creștere.”

Întregul articol aici.