Euractiv media va publica un articol de opinie despre renuntarea la fumat si strategia de reducere a efectelor nocive

       Mass-media europeană Euractiv va publica un articol de opinie al profesorului italian Fabio Beatrice, un medic specializat în boli legate de tutun, subliniind necesitatea unei strategii europene de reducere a efectelor nocive și de renunțare la fumat, bazată pe dovezi științifice. Profesorul Beatrice subliniază fumatul ca fiind principala cauză a cancerelor care pot fi prevenite și ca un factor important în cauzarea bolilor cardiovasculare.

        El folosește dovezile recentului studiu Cochrane pentru a arăta că țigările electronice constituie o alternativă considerabil mai puțin dăunătoare la tutun și sunt un instrument eficient pentru a ajuta fumătorii să renunțe. El face apel la guverne să nu respingă acest potențial și să se abțină de la a impune restricții nejustificate asupra produselor de vapat (taxare puternică, interdicții de arome etc.).

Pasii urmatori:

        Publicarea articolului de opinie a fost programată pentru 12 octombrie. IEVA va împărtăși acest articol membrilor odată ce va fi disponibil într-una dintre următoarele monitorizări media.