Etichetarea chimică - Parlamentul European își aprobă poziția cu privire la revizuirea regulamentului

        Parlamentul European și-a aprobat în ședință plenară poziția cu privire la clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP) a produselor chimice. Printre modificările relevante pentru e-lichide, care sunt acoperite de actualul regulament CLP, se numără includerea perturbatorilor endocrini ca o nouă clasă de pericol. Deoarece literatura științifică a identificat unele substanțe utilizate pentru aromatizare (citronelol și linalol) ca având potențial caracteristici ED, această clasificare ar putea duce la cerințe suplimentare de etichetare în viitor. În plus, furnizorii din afara UE care se angajează în vânzări la distanță de e-lichide vor trebui să asigure conformitatea produselor lor cu regulamentul CLP prin intermediul unui furnizor din UE.

Pasii urmatori:

        Parlamentul European și Consiliul, care și-au adoptat deja abordarea, vor începe negocierile pentru a ajunge la o poziție comună cu privire la regulamentul CLP. IEVA va monitoriza evoluția negocierilor și impactul potențial al acestora asupra industriei vapingului.

Linkuri utile: Pozitia ParlamentuluiStudiu despre substanțele chimice care perturbă sistemul endocrinStudiu despre disruptorii hormonali