Decret regal belgian care impune restricții la vânzarea țigărilor electronice

Potrivit presei, guvernul federal belgian urmează să publice un decret regal care va impune noi reguli privind vânzarea țigărilor electronice. Decretul ar interzice folosirea luminilor pe hardware-ul țigărilor electronice și ar interzice utilizarea „numelor la modă” pentru a face publicitate și a vinde e-lichide cu aromă, cu scopul de a face vapingul mai puțin atrăgător. Ministrul federal al Sănătății, Frank Vandenbroucke, a declarat că aceste noi restricții sunt menite să reducă comerțul și utilizarea țigărilor electronice. El pare să pună la îndoială potențialul de renunțare la fumat al vapingului: „Poate că unii oameni vor trece de la țigări obișnuite la țigări electronice, dar poate că, folosind țigări electronice, oamenii vor ajunge pur și simplu să fumeze țigări obișnuite”.

Pasii urmatori:
Decretul regal urmează să fie publicat în curând, iar regulile sale vor deveni aplicabile după o perioadă de tranziție de șase luni. Deși nu se prevede nicio interdicție a aromelor în acest moment, IEVA va analiza decretul atunci când va fi disponibil în strânsă coordonare cu membrul nostru belgian, Vapebel. Potențialul vapatului de reducere a riscurilor provocate de fumat a fost recunoscut de Consiliul Superior de Sănătate din Belgia în iunie 2022.

https://www.lalibre.be/belgique/societe/2022/12/13/de-nouvelles-regles-pour-les-cigarettes-electroniques-frank-vandenbroucke-veut-faire-le-maximum-pour-decourager-les-gens-de-se-mettre-a-fumer-7ASEWQZJVRGRDOKNAV54OV6SD4/

https://www.brusselstimes.com/345964/netherlands-bans-flavoured-e-cigarettes-belgium-also-tightens-rules