Comunicat de presă CAPHRA

Comunicat de presă CAPHRA
 
Experții de top în reducerea efectelor nocive contestă afirmația că vapatul este o poartă spre fumat.
 
„Afirmațiile recente ale Universității Otago din Noua Zeelandă conform cărora vapingul este o poartă către fumat au fost contestate de experții de top în reducerea riscurilor la nivel mondial, Roberto Sussman, Konstantinos Farsalinos și Gerry Stimson.”
 
„Potrivit dr. Roberto Sussman, „Nu există dovezi că vapingul este o poartă către fumat. De fapt, studiile au arătat că vapingul poate fi un instrument eficient pentru renunțarea la fumat”.
 
„Dr. Konstantinos Farsalinos adaugă: „Marea majoritate a vaporilor sunt foști fumători care s-au lăsat cu succes de fumat datorită vapingului”.
 
„Gerry Stimson, expert în sănătate publică și avocat al reducerii efectelor nocive, subliniază că „strategiile de reducere a efectelor nocive, cum ar fi vapingul, sunt esențiale în reducerea impactului negativ al fumatului asupra sănătății. Trebuie să ne concentrăm pe oferirea fumătorilor de alternative mai sigure la țigări, mai degrabă decât pe demonizarea strategiilor de reducere a efectelor nocive precum vapingul”.