Comisia își publică propunerea de revizuire a normelor de etichetare și ambalare a produselor chimice

Comisia a lansat o propunere de revizuire a regulamentului UE privind clasificarea, etichetarea și ambalarea produselor chimice (Regulamentul CLP). Regulamentul CLP impune regulile referitoare la substanțele vândute pe piața europeană, inclusiv e-lichidele, pentru a asigura protecția sănătății, siguranței și mediului. Regulamentul CLP se aplică deja e-lichidelor.

În propunerea sa, Comisia intenționează să introducă noi reguli obligatorii de formatare pentru etichete și să scutească ambalajele chimice mici (<10 ml) de la etichetare în anumite condiții. Când clasificarea substanțelor este actualizată pentru a include pericole suplimentare sau mai severe, furnizorii vor avea la dispoziție 6 luni pentru a aplica această actualizare pe produsul lor. Furnizorii vor trebui, de asemenea, să se asigure că orice substanță chimică introdusă pe piața UE respectă acest regulament. De asemenea, Comisia va adopta noi clase de pericol prin acte delegate.

Pasii urmatori:
Textul va fi acum examinat de Parlamentul European și de statele membre în cadrul Consiliului UE, în cadrul procedurii legislative ordinare. IEVA va analiza mai detaliat impactul măsurilor și amendamentelor propuse asupra industriei de vaping în ceea ce privește clasificarea e-lichidelor și va consilia membrii.