Comisia își publică noua propunere privind ambalajele și deșeurile de ambalaje

         Comisia a lansat o propunere de revizuire a normelor UE privind ambalajele. Comisia introduce obiective obligatorii pentru cantitatea de materiale reciclate utilizate în ambalajele din plastic, inclusiv sticlele, și o cantitate minimă de conținut reciclat care trebuie utilizat la fabricarea anumitor ambalaje din plastic. Propunerea prevede că toate ambalajele vor trebui să fie reciclabile până în 2030 și să afișeze o etichetă pentru a indica modalitatea corectă de eliminare a acestora. De asemenea, stabilește reguli referitoare la ambalajele reutilizabile.

unnamed (2).jpgMăsurile acestei propuneri acoperă toate ambalajele, inclusiv ambalajele pentru produsele de vapat și sticlele care conțin e-lichid.

Pasii urmatori:

• Textul va fi acum examinat de Parlamentul European și de statele membre. Comisia pentru mediu (ENVI) va conduce poziția Parlamentului. Comisia intenționează să adopte normele în termen de optsprezece luni, pentru a intra în vigoare în 2025.

• IEVA va analiza mai detaliat impactul măsurilor și amendamentelor propuse asupra industriei de vaping în ceea ce privește ambalarea și va consilia membrii.